Friday, April 4, 2014

Prudential BSN Takaful - Insurans Hayat

Salam Sejahtera ,

Apa itu Prudential BSN Takaful ? Ialah satu perlindungan hayat yang berlandaskan syariah, bertujuan untuk membantu para pemegang polisi insurans dari sudut kewangan jika berlaku kerugian. Seperti kemalangan, menghidap penyakit berbahaya dan bil-bil hospital.



Adakah anda pasti sihat pada keesokan hari? ya, tidak? pasti jawapan disitu tidak, kita hidup didunia ni perlu merancang, bukan sahaja untuk kehidupan di jannah, tetapi kita juga dituntut untuk berjaya di dunia ini, iaitu dengan merancang kehidupan kita dan juga keluarga kita

Anda bujang? atau sudah berkahwin? simpanlah sesuatu untuk menjamin simpanan, pelaburan serta perbelanjaan anda.

Contohnya, Jika anda dapat jamin sihat sentiasa, itu keputusan anda, tetapi bila anda ditimpa musibah seperti kemalangan atau secara mengejut menghidapi penyakit kritikal bagaimana mahu menghadapinya? sedia maklum, kos perubatan di hospital sendiri adalah tinggi dan selalu kita dengar di telivisen, radio dan sumber internet dimana pesakit meminta bantuan kewangan untuk menampung kos perubatan mereka.

Jadi, bagaimana mahu mengelak? kenapa tidak anda membayar sedikit bagi menjamin semua dan anda mendapat hak anda. Dengan pembayaran minimum RM100, anda mampu memiliki;

  1) Perlindungan : Manfaat kematian, kemalangan dan cacat kekal, 36 sakit kritikal, dari RM20K(      Bergantung pada premium polisi)

  2) Medical kad : Bil-bil hospitaliti, elaun hospital, elaun ICU, elaun pembedahan,  kadar bilik RM200               satu malam,

  3) Simpanan dan pelaburan - pelaburan Halal

Sekiranya terjadi insiden 1) Perlindungan, akaun anda telah Waive dan anda layak mendapat manfaat disitu dan polisi anda percuma dan medical kad boleh digunakan sehingga ke 70 tahun.

Jadi, adakah berbaloi untuk RM100 ringgit itu? Tipu kalau anda kata tak bagus. Dibawah adalah Hospital Benefi untuk rujukan;



Kalau berminat ingin tahu, saya boleh memberi khidmat nasihat kepada anda. Sila hubungi;

MOHD NABIL FIKRI BIN ZAINAL
Al Isra' Associates
012-3121020
fikriofnabil@yahoo.com
@fikriofnabil



Tuesday, June 19, 2012

Multitask Work

OHH shit.

Tidak bos. kenapa perlu multitask? susah la mcm ni, kerja dept sendiri pun tak habis siap, lagi-lagi projek yang baru masuk ni. Dah la takde pengalaman langsung dlm interior design, mcm mana aku nk buat? pfftt.


Monday, June 18, 2012

Inilah yang dinamakan pengalaman

Pengalaman sangat berguna, sangat membantu. Orang kata, kita akan belajar dari pengalaman. Tetapi, sukar untuk kita harungi pengalaman itu jika ia pahit.

Namun begitu, kita tak lari dari mengalamai pengalaman yang berbeza-beza. Segenap luluh hati ini terungkai dari macam-macam perkara yang berlaku. Tapi aneh yang apa berlaku pada diri ini sangat sukar, pahit ditelan, sakit diungkit.

Dengan pengalaman ini juga la, berjaya menjadi seorang yang berdikari, kenal erti kesusahan. Alhamdulillah aku teruskan kehidupan dengan ketabahan.

Wednesday, May 30, 2012

Ini kerjaya bukan suatu permainan

Suatu kerjaya, bukan permainan ok. come on lah, sampai bila nk kerja camni? sekejap berhenti, mane boleh cmni kan?

Renung balik mak ayah, kesian mereka sampai sekarang aku tak mewahkan diorang, walaupun byk yang dorg dah berikan utk aku..

So start 4 of june, aku mula berkerja dia innerspace system sdn bhd! so,..work hard nabil. as a site engineer, we got a big project from digi. entire malaysia beb! so a lot of travel! i love it!

So pray for me ok!