Saturday, December 31, 2011

Osbon Juara !

sah! Memang respect abis la, ini baru dikatakan otai.debaran berakhir setelah osbon berjaya mengatasi pesaing yang amat kuat bagi nabil iaitu BoBOI!

Mmg dapat lihat la prestasi osbon ni meningkat setiap minggu, peminat pun makin bertambah dan mestila undi pun bertambah kan. Terfikirnjugak mungkin boboi kurang dari markah juri 'chef wan' sbb afdlin mempertikaikan kritikan chef wan sebab cara pengadilan beliau? RaR!

Ape pun! Tahniah osbon yang juara dan merangkul hadiah rm350k!

Tahun baru = Transformasi

Hello readers!

Rasa excited nak sambut tahun baru esok malam. Nabil sambut kt curve ajer..haha. Btw firstbtime kt situ nk sambut, sbb rakan2 cakap kat curve seronok sambut. Macam pesta gitu.chehhhhh..nhahha.

So sempena tahun baru ni, nabil ada azam!

1- mahu dapatkan kereta impian.
2- sukses dalam kerjaya
3- bina keyakinan diri.

Doakan azam nabil ni. Yela, org kate azam xleh dikongsi kn? Tapi nabil nk share n korg pun share sbb boleh copy azam korg! Lol!

Thursday, December 29, 2011

Duit kertas baru Malaysia 2012

Waaaaaooww...

Tahun depan dapat duit baru la. Sebab bank negara telah keluarkn duit kertas baru. Nabil tgk duit baru ni unik jugak la, sebab warna dia menarik.mcm duit jutaria dh.haha..

dan paling ketara adalah, kembalinya duit kertas RM20.. 


so tgk ni! -->

Anugerah Juara Lagu ke-26 - Finalis kureeeeeng

Nampaknya debaran juara lagu kali ke-26 semakin menjadi debaran. Tapi nabil rasa macam tak puas hati la, dan rasa macam tak sengit kali ni. Hehe.. bukan ape, lagu dari najwa latif-cinta muka buku macam tak layak je masuk final.
   
    "kita berkenalan hanya dalam laman muka buku"

LOL... takdela, rasanya ada lagi lagu yang best mcm MUH-Pokok misalnya, mcm Sixth Sense - Menyesal lagi best kan? betol tak? Oleh sebab populariti yang dicapai oleh najwa, membolehkan dia memasuki final AJL.

Tapi yang pasti, nabil akan sokong lagu Awan Nano nyanyian Hafiz..hehehe..  

Civic 2.0 idaman hatiku

Ya Allah.. memang dugaan la. nabil tak dapat mengelak godaan kereta ini. Tengok je la luaran dia, bila dah 'convert' mugen bodykit, fuhh, hasilnya sangat menarik. .. nk tengok?


amacam? best ak? sekarang ni, nabil tengah kumpul duit la untuk beli kereta ni. almost 100k tu. Tapi ingat kate pepatah, 'sikit-sikit lama jadi bukit'..haaa... insyaallah bulan jun 2012. 


Sunday, November 6, 2011

Really working colon cleansing !!

You will find a range of impartial reviews on the top colon cleansing products and valuable information on the colon cleansing process here.


http://best-body-detox-reviews.com/?id=398201

Friday, October 21, 2011

PTW Petronas di Kertih

Dari khamis sampai ke Sabtu, aku ke kursus PTW, permit to work di kerteh terengganu. Tentang kursus ni takde la membebankan sangat. sebab seronok dpt jmpe kwn2 baru, uwmm..tambah kenalan kn. So leh la nnt kenen2 mntak kerja ngn dowg lak.hahaha..

So, khamis, ada kelas tentang Permit. Cmne nk isi sume permit., nk apply permit, nk receive permit. so sume ni mmg berguna la, sbb nnt xpayah la nk terkapai2 kat platform nk fill the form.haha.. Jumaat lak, ada kelas confined space la pulak.haha.. ok la, agak menarik, tapi mungkin bidang kerja aku nnt xde kaitan sgt dengan confined space, bt mmg bbaloi la utk pengetahuan aku. .......   So, sabtu plak..tentang hazard n mcm2 lagi lah.....

Sunday, October 16, 2011

Mandi Cat di Gambang Water Park

Hello..

Alkisah mcm ni. minggu lepas di gambang water park pahang. kira2 pukul 5 petang, kejadian ni berlaki di tempat permainan air untuk kanak2. Satu rombongan sekolah dari mana aku xpasti bermandi la di tempat ni.

Then tiba2 kedengaran suara plajar ni menjerit. Rupa2nye, seorang pelajar lelaki bermandi cat. Ditanya kenapa dan jawabnya, ada satu tin cat yg penuh. MasyaAllah... teruk budak ni.. nk ketawa pon ada gk..hehe..tp mmg azab la nk bersihkn cat  ni.

lps tu, pihat pengurusan pergi la periksa lg samaada ada lg ke tidak cat disitu. lps tu aku xtaw dh ape citer dier. tp aku rasa sure pihak gambang water park ttup kes... mau x...kn..

so ini dia pic..  


phewwww...kena cukur sume bulu beb

Wednesday, May 18, 2011

Me n Bee going to Sunway Lagoon ! yay!

Yesterday la kn...... bersama sayangku, cewah.. Amik kesempatan cuti ni g mandi-manda kt sunway lagoon la bro.. Expect kt sunway ramai, tp kurang rupanya......tp ni bukannye kali pertama ktowg g, kali ke-3 kot.. tp sbb suke sgt main air kn..haha... nk g mandi air terjun, takot plak bee ni.


So, kitowg bergerak pd jam 12.30 tghari n tiba kt lokasi lebih kurang 1.00 tghri gk la. Mmg panas terik, tapi tgk air n semua permainan kt dlm tu, phewwwwww...ktowg amik tiker all park, maksudnya sumer jenis park, permainan, ato pape je la sume ktowg boleh redah.. 


First tmpt ktowg singgah ialah wildlife park, haa.... Ramai la kwn2 kowg kt dlm ni..haha..Tp aku plg ske tgk kucing hutan la bro.. bee ni plak ske sgt tgk ular, haish...byk2 binatang yg tu gk ko nk kn...hahaha...mcm2 lagi la ada..kowg g la sndri...







SO, nk senangkn cerite, ktowg men la sume yg ada kt park ni, n plg best..............................hahahah....ni nk gelak ni... -----> lol,  si bee ni, dr awal dtg sunway, asik ckp nk masuk uma hantu je, so ktowg sblm blik, g la masuk uma hantu.. msuk je dlm tu, lbey kurg 10 owg termasuk orang awam len, si bee ni da xbukak mata dh..pejam aja...senang cite, dia la paling tkot.ade ke ptot g plok minah india kt depan dia..aku plg blakang ni tergelak je r..haha... xtkot pon, cuma hantu dlm tu ske main cak-cak kot.hehehhe.... plg xthn, bau mulut hantu tu, mak aih...busuk!!perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.......






Then bis je uma antu, ktowg blik la....menarik dan seronok hari ni.. tq BEE! 

Aku telah berkerjaya ! Amin!...

Alhamdulillah..segala duri rintangan yang aku tempuhi selama ini terhenti sudah sebab aku sudah bekerja! ..so dengan ini, aku akan cuba sedaya upaya, sekurang2 nya biar orang lain nampak yang aku bukan lelaki yang xberjaya...

So, aku bekerja di syarikat swasta, SY Dominant iaitu sebuah anak syarikat YTL. Bekerjasama dalam project wimax 4G YES. Sebelum ni aku tataw pape psl semua ni, smpai la aku dpt contact blik member lame semasa bekerja di Sapura Secured Technologies. Agak kaget jugak lahhh bro!, ye la, cm nk tambah segala ilmu yang boleh. So kt syarikat ni, aku ditempatkan dalam department PM(preventive maintenance). Menarik jugak bidang ni, xde la berat sgt, almaklum la nnt nk sambung blaja lg kn..wat part time puler. kt PM ni aku buat civil, in further banyak lagi kena buat..so kena tunggu n lalkukan sepenuh tanggungjawab terhadap tugas yang diberikan sekarang...

Dengan harapan yang tinggi menggunung agar rezeki aku akan lebih bertambah, Amin.

Saturday, March 26, 2011

Faizah Masood @ Makcu aku kahwen laaaaaaaa

Sabtu 19-3-11, detik bersejarah bagi makcikku pekjah! haha...atau pun dikenali sebagai Faizah Masood. Kerana beliau telah selamat menjadi milik olang ma..haha... Dengan pilihan hati beliau iaitu Ridzman. Beliau telah berkenalan dgn suami beliau semasa berkerja di kl. tataw la detail dowg kenal cmne kn..Mcm2 dugaan psngn ni..gue pun bsyukur yg dowg telah bersama..



So nk cerita pd majlis perkahwinan beliau, ktowg meraikan habis2san...lol...maklumla makcik aku ni anak bongsu, so last ceremony la kn... 


Bermula pd Jumaat, rombongan nikah dr kedah smpai, pihak lelaki ni.so mereka sah jd suami isteri pd jam lbey kurang 3.30 ptg..hehe

 dr kri pak long, bapa ridzman(azahari), pak uda, tok imam

ridzman kai songkok tu







Kemudian, ada majlis khatam al-quran..... sume sepupu aku yg kecil2 msuk..aku xmsuk sbb da khatam..haha..ni ckit gmbr mse mlm berkhatam tu..


dr atas kiri- lutfi,ridzman,makcu,ariff
dr bwh kiri- farahana, inta, farah,iera, ieqa


kan men lg iera


turn fara plak nie..menggeletar suara dia mse ni..hehe


intan kyusuk 

So, ponat la nk taip..kowg tgk la..gmbr swaktu mjlis kawen beliau...












Wednesday, March 23, 2011

Youth Job Fair 2011

Youth Job Fair 2011

 Kementerian Sumber Manusia
 25hb sampai 27hb Mac 2011
10am-8pm.
 Dewan Tun Razak 1, PWTC KL.

Wah..peluang kepada sesiapa yang xbekerjaya termasuk aku..jom reramai kite g, mne taw rezeki masing2 dpatla kerja kn....amin

Wednesday, February 16, 2011

Ya Tuhan tolonglah aku

Oh tuhan.tolong lah aku. Saat yang sangat sukar yg aku hadapi diseluruh hidup aku ni terpaksa aku hadapi. Tidak tahu lagi bagaimana hendak hadapinye, berbagai2 cubaan dan rintangan. Tetapi aku hadapi dengan kehampaan.

Tak kan hilang semangat ini utk terus hidup, tetapi berikanlah pertolonganMu ya tuhan..

Amin

Saturday, February 12, 2011

Manchester Derby !!




Old Traffod
12.45 GMT Saturday

Who will win the derby battle? Sure Manchester United !! glory2 man utd !! we're not lucky, but we're truly champion !!


Tuesday, January 11, 2011

Kenangan terakhir bersama REDZUAN di Gabai Waterfall

Alhamdulillah.. sahabatku redzuan zakaria telah diterima masuk menjadi pegawai polis pd 13 januari ini. Jadi mgu lpas menjadi minggu terakhir kami budak rumah bersama beliau. Ktowg amik keputusan utk g mandi manda d air terjun sg gabai hulu langat pd mgu lpas 8 januari 2011.

So, ktowg bgerak pd jam 12.00 tghari dr wngsa melawati, dengan jemaah yg terlibat seramai 8(nabil, ejat, wan, sapik, shah, kecik, bad, mas) owg..hahaha.Perjalanan ke destinasi kurang selesa berikutan kereta gua ada problem ngn aircond la. So boleh dikatakan kami mandi sauna la. Ttp dengan semangat kental, kami atasi sume masaalah dan selamat tiba di destinasi pd jam 1.10 tghari.

Setibanya di sg gabai, keadaan sesak, rmai gk owg hari mggu katekn kn kn. So xsbr dh nk mandi, n twos naik mnuju tapak perkelahan. Tp satu halangan yg amat menyiksakan. Kami terpaksa meredahi lebey kurang 300 anak tangga sblm tiba di tapak perkelahan..

Wah! slmt tiba...n keadaan di sini amat selesa dan menenangkn. kami tidak amik mse lame untuk melepaskn geram, nk mndi wajib(haha)....gaha. .........

Ape lg nk bebelkn...di pendekkan cerita, kami bermandi mandi shingga pkul 3.30 dan pulang kerumah dan tiba lbey kurg pkul 5.00 ptg..Mls nk menaip n kowg enjoy la pic2 di sini...