Wednesday, May 18, 2011

Me n Bee going to Sunway Lagoon ! yay!

Yesterday la kn...... bersama sayangku, cewah.. Amik kesempatan cuti ni g mandi-manda kt sunway lagoon la bro.. Expect kt sunway ramai, tp kurang rupanya......tp ni bukannye kali pertama ktowg g, kali ke-3 kot.. tp sbb suke sgt main air kn..haha... nk g mandi air terjun, takot plak bee ni.


So, kitowg bergerak pd jam 12.30 tghari n tiba kt lokasi lebih kurang 1.00 tghri gk la. Mmg panas terik, tapi tgk air n semua permainan kt dlm tu, phewwwwww...ktowg amik tiker all park, maksudnya sumer jenis park, permainan, ato pape je la sume ktowg boleh redah.. 


First tmpt ktowg singgah ialah wildlife park, haa.... Ramai la kwn2 kowg kt dlm ni..haha..Tp aku plg ske tgk kucing hutan la bro.. bee ni plak ske sgt tgk ular, haish...byk2 binatang yg tu gk ko nk kn...hahaha...mcm2 lagi la ada..kowg g la sndri...







SO, nk senangkn cerite, ktowg men la sume yg ada kt park ni, n plg best..............................hahahah....ni nk gelak ni... -----> lol,  si bee ni, dr awal dtg sunway, asik ckp nk masuk uma hantu je, so ktowg sblm blik, g la masuk uma hantu.. msuk je dlm tu, lbey kurg 10 owg termasuk orang awam len, si bee ni da xbukak mata dh..pejam aja...senang cite, dia la paling tkot.ade ke ptot g plok minah india kt depan dia..aku plg blakang ni tergelak je r..haha... xtkot pon, cuma hantu dlm tu ske main cak-cak kot.hehehhe.... plg xthn, bau mulut hantu tu, mak aih...busuk!!perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.......






Then bis je uma antu, ktowg blik la....menarik dan seronok hari ni.. tq BEE! 

Aku telah berkerjaya ! Amin!...

Alhamdulillah..segala duri rintangan yang aku tempuhi selama ini terhenti sudah sebab aku sudah bekerja! ..so dengan ini, aku akan cuba sedaya upaya, sekurang2 nya biar orang lain nampak yang aku bukan lelaki yang xberjaya...

So, aku bekerja di syarikat swasta, SY Dominant iaitu sebuah anak syarikat YTL. Bekerjasama dalam project wimax 4G YES. Sebelum ni aku tataw pape psl semua ni, smpai la aku dpt contact blik member lame semasa bekerja di Sapura Secured Technologies. Agak kaget jugak lahhh bro!, ye la, cm nk tambah segala ilmu yang boleh. So kt syarikat ni, aku ditempatkan dalam department PM(preventive maintenance). Menarik jugak bidang ni, xde la berat sgt, almaklum la nnt nk sambung blaja lg kn..wat part time puler. kt PM ni aku buat civil, in further banyak lagi kena buat..so kena tunggu n lalkukan sepenuh tanggungjawab terhadap tugas yang diberikan sekarang...

Dengan harapan yang tinggi menggunung agar rezeki aku akan lebih bertambah, Amin.